Middelburg: IKM

Een maal in de maand wordt, op de woensdagmiddag, de zogenaamde "KIDSCLUB" gehouden. Onder leiding van een kart instructeur leer je spelenderwijs de kneepjes van het kartvak.

Wat is de bedoeling:

Karten is voor iedereen weggelegd. Deze sport kan namelijk beoefend worden van 8 tot 80 jaar. Als je echt snelle tijden neer wilt gaan zetten, moet je beheerst en netjes gaan rijden, zodat je banden niet gaan slippen en de kart op goede snelheid de bocht uitkomt. Daarom is de "KIDSCLUB" in het leven geroepen. Op de "KIDSCLUB" zul je uitleg krijgen, zodat je ronde tijden steeds sneller zullen worden. Je leert inhalen, de ideale lijn rijden, verdedigend rijden en de kart onder controle houden. Ook zullen er een aantal races gehouden worden, waarin je je stuurmanskunsten kunt meten met de andere deelnemers.

Vergeet niet: "Jos Verstappen is ook in de kart begonnen".


Nederlandse Jeugd Indoor Kart Vereniging (N.J.I.K.V.)

Indoor Karting Middelburg is aangesloten bij een echte kartvereniging, de N.J.I.K.V. Deze vereniging is statutair gevestigd in Almere.

In Middelburg zal er tweemaal in de maand op zondagochtend tussen 11:00 uur en 13:00 uur gereden worden onder leiding van onze ervaren trainers en coureurs van IKM-Racing. Deze coureurs zijn drie maal Nederlands kampioen geworden. In 2006 en 2008 wonnen zij de M.K.S. (Master Kart Series). In het gehele jaar gaan er 6 individuele wedstrijden gereden worden. Het algemeen kampioenschap zal uitwijzen wie de winnaar wordt.

Voordat men lid mag worden van de N.J.I.K.V. dient men de racecursus van Indoor Karting Middelburg (de zogeheten KIDSCLUB) doorlopen te hebben. Uw kind wordt op professionele wijze klaargemaakt voor volledige toetreding tot de N.J.I.K.V.

In het verenigingsseizoen 2006 is er reeds een N.J.I.K.V. bokaal opgezet. Hieraan namen juniorenteams van diverse kartbanen in Nederland deel. E.e.a. zal in 2010 uitgebouwd worden naar meer wedstrijden en meer kartbanen voor de individuele rijder. In 2011 zullen er door de N.J.I.K.V. en Cpoint diverse landelijke individuele races georganiseerd worden ( NCC races ), zie de raceagenda.

Voor meer informatie ga naar ga naar http://www.arkc.nl/ncc.

 

N.J.I.K.V. Middelburg

In 2011 zullen er in Middelburg weer een aantal trainingen en individuele clubraces georganiseerd worden. Wanneer je niet bij de training of wedstrijd aanwezig kunt zijn, gaarne tijdig afmelden via e-mail of telefoon.

Na een exclusieve briefing, waar u uitleg krijgt over de veiligheid en de vlaggenregels, wordt u naar de karts begeleid en kunt u volledig genieten van actie, snelheid en sensatie.

Nadat u de uitgebreide instructie heeft gevolgd en een jasje, helm en helmmuts (dit i.v.m. de hygiene) heeft onvangen, kruipt u in de huid van een formule 1 coureur. De helmmutsen blijven eigendom van de rijder en zijn bij de prijs inbegrepen.

Op ons 550 meter lange en veilige indoorcircuit kunnen de èchte coureurs zich onderscheiden. De karts zijn uitgerust met een 6.5 pk / 200 cc motorblok. Hiermee kunnen snelheden boven de 60 km/h behaald worden. Een team van baancommissarissen staat met vlaggen naast de baan om, de bij ons hoog in het vaandel staande veiligheid, in de gaten te houden. Na afloop ontvangt u een compleet overzicht van de rondetijden en de eindranking.