Nationaal kartcertificaat

logos-kartcertificaat-deelnemers

 

We trots u het Nationaal Kartcertificaat te mogen presenteren.
Een mijlpaal in de Nederlandse kartsport durven we te stellen. Een groep van twaalf Nederlandse kartbanen en 1 Belgische kartbaan heeft in deze samen met organisator Cpoint het initiatief genomen en heeft zich verenigd in het Nationaal Kartcertificaat.

Wat wordt u door ons geboden?

nationaal-kartcertificaat

  • De zekerheid van een uniforme gedegen kartopleiding waarin alle facetten van karting aan bod komen en daardoor de zekerheid dat u uw talent goed kunt ontwikkelen;
  • Een opleiding gegeven door professionals op topbanen;
  • Een goede begeleiding zowel in techniek, tactiek als op gebied van coaching;
  • Een begeleiding gericht op de toekomst, op budgetbeheersing en het vinden van de juiste weg in kartland.
  • De zekerheid dat het certificaat door de aangesloten organisaties op de juiste waarde wordt geschat.

 

De deelnemende kartbanen en opleidingen met websites:


Nederland:

logo-nationaal-kartcertificaat-nl

logo-nationaal-kartcertificaat-be

 

België:

 

logos-kartcertificaat-evenementen

 

Toelichting:
We zien veel nieuwe rijders instromen in de kartsport, telkens gepaard gaand met een enorm enthousiasme. Echter, even zo vaak zien we ook weer veel mensen te vroeg en zwaar teleurgesteld afhaken. Gebrek aan een goede opleiding en begeleiding zijn hier vaak de oorzaak van. En daar gaan we wat aan doen. Het enthousiasme moet gedeeld worden, mensen moeten van een goede opleiding op aan kunnen en daarnaast onder professionele begeleiding wegwijs worden gemaakt in onze kartsport. Met andere woorden, op voorhand weten dat je het maximum kunt halen uit de aanwezige mogelijkheden.

Er was tot nu toe geen eenduidigheid in kartopleidingen. Geen format, geen standaard waar een opleiding aan zou moeten voldoen. Met als gevolg dat op termijn niet iedere opleiding aan de verwachtingen voldeed.
In de kartsport is de weg niet anders dan in overige sporten. Alleen vanuit een goede basis kun je je eigen talent op de juiste manier ontwikkelen. We kunnen in de kart stappen, remmen, gas geven, aan het stuur draaien, maar dan kun je nog niet karten.

Kartbeheersing, techniek, tactiek, wedstrijdinzicht, mental coaching, het zijn onderdelen die om de hoek komen kijken bij onze sport. Hierbij komt ook nog eens die belangrijke met snelheidsporten verbonden veiligheid om de hoek kijken.
Het is toch heerlijk als je de sport in kunt gaan met de wetenschap dat je zodanig bent geschoold dat je in de basis meteen lekker mee kunt rijden? En dat ook je toekomstige tegenstanders weten waar ze aan toe zijn?
Al streef je niet dat hoogste doel na, het spel wordt toch echt leuker en vooral ook veel veiliger als je weet wat je moet doen.

Datgene dat je in de basis nodig hebt in onze sport, hebben we vanuit onze jarenlange opleidingservaring vastgelegd in een format. Een eenduidige leidraad die door de aangesloten organisaties wordt gebruikt.
Terug naar de basis is daarbij ons motto. En vanuit die basis verder werken. We brengen het plezier in de kartsport onder bereik van iedereen die wil beginnen met het spel, of die als meer of minder ervaren karter toch nog net dat beetje te kort komt.

De opleiding wordt verzorgd door professionals, topcoaches die het klappen van de zweep kennen.

Alle wezenlijke onderwerpen komen in de opleiding aan bod, waaronder houding, remmen, sturen, bochtentechniek, ideale lijn, maar ook de internationale wedstrijdvlaggen om maar een paar onderwerpen te noemen. We hebben daarvoor nuttige oefeningen ontwikkeld die de rijvaardigheid en kartbeheersing bevorderen. Gewoon lekker spelenderwijs de kart leren beheersen en al doende je talent ontwikkelen. Je werkt geconcentreerd toe naar het examen. En als dat wordt gehaald krijg je het certificaat en weet je zeker dat je datgene in huis hebt dat nodig is om verder te komen in de sport. En dat willen we toch graag?

Daarnaast zullen de banen u graag begeleiden en behulpzaam zijn bij het maken van de juiste keuzes voor de toekomst. Want ook dat is van belang. De cursisten en ouders niet in zeven sloten tegelijk laten lopen. Voor ieder wat wils, voor iedere beurs een goede invulling van de voorhanden zijnde mogelijkheden.

Het werd tijd voor een uniforme, goede opleiding. Daarom dit gezamenlijke initiatief. Van Professionals voor U.

Voor informatie kunt u altijd bij een van de deelnemers terecht of via onze contactpagina. We hopen u te treffen bij een van de deelnemende banen en opleidingen.